Friday, February 28, 2014

BABIES BLINK SET BY DATIN LYANAZ

Opssss... hari ni nak masukkan produk baru .. sangat sangat meletopss... memang ramai kata best hajar pun nak juge pakai next month.. Dnars set ada lagie.. pakai celop celop aje sebab kulit dah Ok dah sebab hajar ambik supplement .. so kulit maintain glowing .. dan cerah satu badan termasuk muke.. tapi yang produk nie orang cakap kulit jadi pinkish pinkish.. cam best aje kan.. perghhh .. minat sangat la melawa hihihi

Jom review sikit pasal produk nie...

Sedikit info tentang Babies Blink Pinkish :

BABIES BLINK PINKISH

KESAN SEAWAL 24JAM!!
~ mengecilkan pori2 muka
~ mencerahkan 5x ganda dari agent pemutih
~ membantutkan naik jerawat/matikan jerawat
~ menghilangkan jeragat serta melembapkan kulit dan mengimbangkan minyak berlebihan!

KELEBIHAN UTAMA SET BABIES BLINK
-mengecilkan pori2 wajah
-mencerahkan 5x ganda dari agent pemutih
-menjadikan kulit cerah + pinkish
-melicinkan kulit secara maximum
-membantutkan kenaikan jerawat baru
-membantutkan pertumbuhan jerawat
-menghilangkan jeragat dalam 5 hari bergantng pada jenis jeragat
-melembapkan kulit seperti chewing gum-mengimbangkan minyak berlebihan

KELEBIHAN SAMPINGAN PRODUK BABIES BLINK

**TIADA PENGELUPASAN
**TIADA BAHAN2 TERLARANG!
**PRODUK BUMIPUTRA
**1SET PENGGUNAAN 1 BULAN

ADA KESAN SAMPINGAN?
**JAWAPAN TIDAK

BERAPA LAMA KESAN DIPEROLEHI?1HARI 1MINGGU 2 MINGGU?

**KESAN SEAWAL 24JAM SEHINGGA 1BULAN . MAXIMUM RESULT KONSISTEN 3 
BULAN PENGGUNAAN. INI BUKAN MAGIC .KESAN AKAN DIPEROLEHI SECARA 
BERPERINGKAT. UNTUK PENCERAHAN BERGANTUNG PADA TONA KULIT ANDA.JADI 
JGN LA NK NIKAH BULAN 12 HUJUNG BULAN 11 BRU NK BELI DAN MENGHARAPKAN 
KESAN YG DRASTIK..SO FIKIR2KAN
 
JOM TENGOK TESTIMONI PULAK...
 








AMACAM?? CAM BEST KAN,,??
BOLEH WHATZZZ UP HAJAR OKEY UNTUK DAPATKAN SET NIE..
KALO NASIB BAIK TENGAH POMOSI DAPAT BAGI HARGA MURAH..
POMOSI SELALU KAT FACEBOOK PAGE HAJAR


BOLEH WHATZZ UP KE NO NI YER...
 
0132370375
 
 
Boleh add facebook hajar juga..
 
 
Boleh like fanpage hajar juge di
 

Sunday, February 23, 2014

BELVYA PSS PRODUCT REVIEW

Assalamualaikum.. JOM BACA ENTRY PASAL PRODUK KURUSKAN PART PART DEGIL ...

Hajar dah gune nak masuk 2 minggu..
Takde plak gatal gatal muke masa scrub belvya kat muke..
Hajar gune kat muke aje dolu dolu.. pastu kalo dah ok kat muke baru continue kat lain plak nanti ... kalo banyak sangat nak tenyeh sana sini nanti kita jadi cepat fed up kan,.,

Rasanye TAK PANAS
Rasanye GATAL kalau ada LUKA sahaja.. sebab ianye bentuk garam


JOM TENGOK BEZA SIKIT AJE BARU GUNE HAMPIR 2 MINGGU.. kene rajin la sikit kan..

 TESTIMONI DIRI SENDIRI NI YER....................
BANYAk kegunaan BELVYA termasuk mancungkan idung tapi idung den lum mancung lagie.. kene tambah lagi usaha la Nampak gayanyeeee..

REVIEW TESTIMONI LAIN... Pulak... Bestkan....






 SAPE MINAT LEH ADD HAJAR KAT FACEBOOK.. MEmang suke gune facebook sebagai tempat jualan

NAK LETAK HARGA MURAH SIKIT AJEEEE...

HARGA RM75 SEMENANJUNG , RM 78 SABAH SARAWAK
(POSTAGE INLUDED OKiesssss)

Minat roger roger OKEEhhhhhhhh.......Nanti hajar bagi tips terbaik gune BELVYA...


PRODUCT REVIEW, SUPRA KRYOLAN .. BEST!

Assalamualaikum..

Mesti ramai minat cecantikssss kan .. hajar pun minat juge macam anda.. hari ni nak buat product review pasal suprakryolan .. yang maK ADAM dok gune wat cover muke yang bermasalah macam jeragat jerawat kusam bagai tue... Nampak macam x logic.. tapi Logic kan akal anda sebab ianya sangat berkesan.. tengok aje le artis artis tu muke macam porcelain gituw... ni la jawapannye

Hajar x pakai tebal.. nanti terkojot pulak encik somi kan.. ni pun salah pilih kaler..so nak ambik yang baru macam sayang pulak.. apepun mungkin hajar nak ambik w4 plak pasnie untuk base.. w3 untuk shading idung hajar yang tak berapa mancung (coverline perkataan kemek kah kah kah)

JOMSSSS tengok review.. hajar sendiri tau
 BENCI DENGAN BINTIK MINYAK NIE... MEMANG SPOIL SANGAT MUKE>>
SKRG HAJAR TENGAH TONYOH BELVYA HARAP HARAP HILANG LAAA
MUKE TANPA MAKE UP...... HAHAHHA.. CAM BORING AJEEE MUKE ....

 MAKE UP BIASA HAJAR DULU DULU SEBELUM JUMPE KRYOLAN .. HAJAR SUKE GUNE BEDAK PIXY DAN SUKE NATURAL LOOK... TAPI PERASAN BAWAH MATA TAK SEKATA SANGAT KAN...

 DENGAN SUPRAKROLAN.....................


 SUPRAKROLAN LAGIkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk......
NI GUNE SUPRAKROLAN... PASTU YANG PALING BEST KEJAP AJE MAKE UP DAH SIAP ... TAK YAH LAMA LAMA NAK BAGI RATA MACAM BEDAK PIXY ... PASTU MUKE LAK LEBIH NAMPAK CERIA..

Dagu dah Nampak perubahan tak?? hahahhaa.. ni hari hari hajar dok scrub BELVYA tau.. dalam 13 hari baru gune...

Salah satu tips hajar gune kyolan nie.. hajar cover satu muke termasuk bibir sekali dengan supra nie.. kemudian letak lipstic.. memang lawa lipstic yang kemerahan Nampak pinkish ... dan Nampak sangat smooth dibibir..


KALO BERMINAT HAJAR ADA JUAL .. ATAS PERMINTAAN KAWAN KAWAN JUGE.. SEBAB RAMAI SANGAT YANG TAKUT KENE TA YA PA WAU DALAM ONLINE BIZ...

HARGA - 1 PCS RM 25 (SEMENANJUNG), RM30 (SABAH SARAWAK)
TERMASUK POS   (POSTAGE INCLUDED)
              


 NI CAMANE NAK PILIH SKIN TONE KALER... MUDAH AJEEEEEeee...


 MAKE UP PENGANTIN >>kene LETAK TEBAL DENGAN SHADING MUKE TApi yang best NamPak NATURAL Ajeeeee..

TESTIMONY LAIN PLAK.....


OKiesss.. SEKIAN>>> LEH ADD HAJAR PUNYE FACEBOOK .. BOLEH BELI KAT FACEBOOK SEBAB FACEBOOK HARI HARI HAJAR BUKE...

https://www.facebook.com/HajarYusopChanTiQueShoppe

Wednesday, February 19, 2014

SARAH MASUK KARATE DO

Last week bawak sarah my little princess 7 y o .now pegi tengok training karate do.. so dia masuk separuh masa.. mula mula memang Nampak tak semangat aje.. lepas tu wahhh Nampak dia dapat ikut dengan baik karate do.. Ingatkan dia dah tak mau ikut ghupenye dia cakap dia nak masuk lagie..so Mumma le sediakan RMnye yer this week ..

YURAN BULANAN - RM40
REGISTRATION - RM60
UNIFORM - RM250

Wow .. More than RM300 in the middle of the month.. takpe rezeki jualan barangan Mumma InsyaAllah ada untuk Sarah masuk karate do..

Sarah ni lembut sikit orangnye.. bukan hajar yang cakap.. orang lain le yang cakap.. So hajar rancang untuk Sarah masuk karate do .. kalau kat rumah pun dia x buat apa.. asyik dengan melukis dan tablet saja.. baik dia ada aktiviti untuk sihat.. x sama dengan zaman kita dulu dulu kuar main dengan kawan kawan petang , sekarang nak kasi dia keluar main pun dah banyak kes culik dan rogol pula

Al kisah kenapa hajar bagi masuk sarah karate do sebab last year ada budak sekolah sebelah sarah..sekolah menengah ni nak kene culik masuk van tapi selamat sebab budak nie ada taekwondo.. so after decide nak masukkan sarah karate do ( sebab masa Nye sesuai compare to taekwondo) ,, 2 days after that , ada lagi satu kes budak darjah empat sekolah Sarah kene culik half way.. Hope so Mumma got something for u as a self defence.. 

Sebab lain lagi .. nak jadikan sarah nie confident sikit.. dia pemalu sangat ... hihihi..Harap misi Mumma dan Ayah Berjaya untuk dak Sarah...


SARAH WITH HER TWIN SISTERS......................................................................................

Monday, February 17, 2014

MAKAN PRODUK TAPI LAPAR PULAK?

Kenapa Rasa Lapar dan asyik rasa nak makan je ketika mengamalkan Royal Slim Lishuo Magic?

Ada sesetengah pegguna RSLM akan mengalami situasi dimana ketika mengambil produk RSLM, mereka akan sering merasa lapar dan rasa ingin makan.
Hal ini adalah disebabkan PEMBAKARAN LEMAK sedang berlaku pada badan anda. Produk RSLM ini juga meningkatkan kadar metabolisme yang menjadi punca kepada pembakaran lemak selepas anda makan. Dengan itu, jangan risau ye.Situasi yang berlaku ini normal dan bukannya kesan sampingan yang merbahaya,tapi situasi ini adalah situasi normal ketika pembakaran lemak berlaku.^__^
Situasi ini hanya akan berlaku pada minggu pertama sahaja. Selepas minggu kedua atau ketiga selepas mengamalkan RSLM secara konsisten, anda akan rasa cepat kenyang :D

Cara Mengatasi rasa lapar dan makan berlebihan

 tips kepada anda cara mengatasi anda sentiasa rasa lapar dan makan berlebihan.
1 – Minum air yang banyak ketika makan.
2 – Makan berkali-kali,tapi pastikan kuantiti makanan yang anda makan adalah sedikit.
3 – Pastikan air masak/air mineral sentiasa berada disisi anda. Jadi,apabila anda merasa lapar, minum air bagi mengurangkan rasa lapar.
4 – Sekiranya anda rasa lapar dan rasa macam nak kunyah sesuatu yang sihat...

TIPS PSYCOLOGY NAK GUNA UBAT KURUS


Tips turunkan berat badan:

1) Minum PRODUK SLIM ..
2) Jangan bercampur dengan kaki makan
3) Jangan bagitahu dgn org lain u cuba nak kurus
4) Jangan terus takmau makan itu dan ini, diet konon2
5) Minum air kosong banyak
6) Yang suka makan waktu malam sampai 2 hingga 3 pagi makan tembikai.. Coz saya buat macam tue (pengasas)
7) Mesti benci giler dengan si kaki kutuk, tapi depan buat2 baik ler.. Dalam hati, nanti ko.. Tengok 1 hari nanti
8) Jangan timbang berat badan tue, sehari berkali2.. Adoiii.. Timbang tgok u pun bosan
9) Semangat nak kurus perlu ada, tapi jgn terlalu berkobar mcm nak g perang, nanti lebih awal u give up
10) Bagi target seminggu 2kg, kalau 4 minggu 8kg dah turun.. Target biar rendah2, jadi kalau dapat lebih kira bonus, baru u happy, sebulan 8kg
11) Jgn target nk kurus sebelum raya kalau berat badan 96KG sekarang... Adoiiii... Agak2 lah
12) Product nie ada anti aging, sesiapa yang makan collagen tambahan dari product lain, uols boleh benti ambik product tersebut, kalau budget sempitttt
 

DIET BAGUS UNTUK KURUS



PAGI'
OAT @ FITNESS CORNFLAKE 1 BOWL

TENGAHHARI
2 SENDUK NASI + AYAM@IKAN + SAYUR SAYURAN

PETANG
BISKUT FIBER TINGGI @ OAT @ FITNESS CORNFLAKES

MALAM
AYAM @ IKAN dan SAYUR tanpa NASI

SEBELUM TIDUR
Buah buahan @ AOT @ FITNESS CORNFLAKES

TIPS GUNA SLIMMING PRODUK

Assalamualaikum.. pembaca pembaca semua.. mungkin ramai yang ada masalah bila guna slimming produk ada yang tak turun kg ... @ tak kurus macam testimony...
NI hajar nak rule out dari pengalaman kawan kawan yang tak turun kg lepas ambik slimming product

KESALAHAN KETIKA GUNA PRODUK KURUS

1. Mula makan macam macam yang berat dan segera macam aiskrim , kek nugget, kfc, mc Donald sebab terasa macam ubat tu dah boleh kuruskan.. jadi boleh makan apa sahaja.. makan dengan jumlah yang sedikit cukup la

2. Mula malas bersenam bila kg dah turun sedikit .. rasa macam boleh turun lagie.. ini penurunan yang tak sihat kerana kulit akan kendur dan menjadi figure anda tidak cantik .. dan gelebeh terutama pada yang dah berumur 30 ke atas..

3. Makan juga walaupun tidak lapar.. contoh selalu keluar makan kat kedai.. tahukah anda kedai tidak menyediakan makanan yang sihat bahkan memasukkan MSG yang akan merangsang anda untuk makan banyak lagie...

4. Makan lewat malam, terutama sebelum tidur.. akan mengundang pada masalah pencernaan badan dan usus anda tidak boleh berehat walaupun anda tidur.. tenaga yang dikeluarkan oleh makanan akan disimpan dalam bentuk lemak kerana tidak digunakan..



TIPS MUDAH GUNA PRODUK SLIMMING DENGAN BERKESAN

1.  Jangan minum air manis ..hadkan kepada 1 @ 2 kali sehari.. x minum lagi bagus

2.  Ambil nasi separuh dari biasa sebab slimming produk nie anda makan dan cepat kenyang..kadangkala kita ambil banyak tapi sayang nak buang kita telan juga

3. Beli Fitness kellog cornflake(sedap ni...) incase anda lapar waktu malam selepas kul 7 mlm ..memang sangat kenyang sebab makan satu bowl ..

4. Sediakan biskut yang sihat sebagai kunyah kunyahan diwaktu lapar..  contoh  biskut: wheatmeal .. kerana fiber yang tinggi,,

5. Makan pada waktu yang tetap setiap hari amat sesuai bagi yang bekerja..

6. Banyakkan  makan ayam, ikan, sayur sayuran.. untuk gantikan jumlah nasi yang kita kurangkan..

TEKAD KENE KUAT BUKAN BERGANTUNG 100% PADA PRODUK ....


Tu je tips simple aje.. sebab kalo banyak sangat tips yang strict nanti orang malas nak ikut

SELAMAT MENCUBA

Monday, February 10, 2014

PROMOSI TERBAIK TAHUN INI

HAJAR NAK BAGI HARGA TERBAIK TAHUN NIE SEMPENA BIRTHDAY ANAK HAJAR YANG KEMBAR TUE

1. PERLA COFFEE - RM40

2. MIRACLE SLIMMING COFFEE - RM70

3. GLUTAKING ADVANCED - RM120

4. RED PROMANGANATE LOTION RM12

5. IBU PUTIH - RM18

6. MZ SPRAY - RM40

7. SECRET SKIN WHITE KAWAII - RM140

8. HARUM MALAM - RM28




HARGA TIDAK TERMASUK POS YER.. LEH CAMPUR CAMPUR POS LAGI MURAH...
POS IKUT BERAT DAN LOKASI ANDA SEM @ SS AJE,, XDE AMBIK UNTUNG GITUWWWWW....

LEH ADD FACEBOOK HAJAR UNTUK MUDAHKAN URUSAN ANDA..
 

https://www.facebook.com/HajarYusopChanTiQueShoppe

 
ATAU
 

WHATZZUP HAJAR :  0132370375

Tuesday, February 4, 2014

SECRET SKIN WHITE COLLAGEN KAWAII...

 
Datin Dr. Halina (isteri angkasawan negara) turut menyukai khasiat SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN. Pastinya kerana kesannya yg mujarab telah menambat hati beliau utk terus stick dgn produk ni shj. review tentang SECRET SKIN WHITE KAWAII ...COLLAGEN boleh dilihat dalam blognya http://barelysupermommy.com/2013/12/27/self-love-notes

Datin dr halina pun pengguna produk ni tau. Beliau bukan duta tapi pengguna produk. Memang wajib cuba produk hebat ini !! sangat berkesan dan bagus utk kesihatan !!

Datin Dr Halina ckp: "minum 3 sachet dah nampak kesan! kulit rasa smooth & cerah bersinar! badan jadi cergas n bertenaga setiap kali bangun tidur di pagi hari". (DATIN DR HALINA ialah doctor skin di Selayang).


JOM VIEW TESTIMONI DULU TAU...












 - Kulit putih & sehalus kulit bayi seawal 3 hari..
- Kulit lembap & glowing dlm masa 1 hari..
- kulit tegang, anjal & muda dlm masa 15hari..
- jerawat kecut dlm masa 3 hari..
- sgt berkesan menutup pori-pori terbuka
- masalah kulit berminyak berkurang dlm masa 5 hari..
- parut pudar dlm masa 7 hari..
- kulit celah-celah badan yg gelap menjadi cerah (ketiak & celah peha)
- dapat menahan selera makan supaya sentiasa kenyang
- melawan kanser
- membuang toksin
- berfungsi utk cuci darah kotor
- kulit cerah seluruh badan termasuk ketiak dan celah peha
- memudarkan stretchmark
- mengembalikan kemerahan bibir
- menambah susu ibu
- memberi kecergasan badan
- menaikkan HB bg wanita hamil
- penawar pelbagai peyakit
- bagus utk dalaman wanita

KHASIAT SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN utk kulit :
• Merangsang kolagen asal kulit
• Menghalang sinar UV matahari
• Mengaktifkan penghasilan kolagen
• Melambatkan penuaan
• Meningkatkan stem cell kulit
• Pemutihan kulit lebih pantas
• Kulit lebih anjal & muda
• Menghilangkan kedutan
• Menghilangkan kulit sun-burn
• Menghilangkan jerawat
• Menghilangkan parut hitam
• Mengurangkan jeragat
• Mengatasi kulit bersisik
• Kulit kering menjadi lembap
• Kulit kasar menjadi halus
• Mengatasi penyakit kulit
• Mengatasi masalah kulit rosak
• Mengatasi masalah tumit kaki pecah
• Mengatasi masalah kulit merekah

KHASIAT SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN utk kesihatan:
• Mengatasi sakit sendi tulang
• Mengatasi sakit senggugut
• Mengatasi masalah mata
• Sesuai untuk ibu mengandung
• Sesuai untuk ibu menyusu
• Mengurangkan stretchmark
• Mengurangkan selulit
• Menurunkan kolestrol
• Mengatasi rambut gugur
• Mengatasi bibir mengelupas
• Memberi tenaga kpd badan yg letih
• Membuang toksin
• Sesuai untuk masalah sakit darah tinggi & kencing manis
• Tingkatkan pengeluaran susu ibu
• Melangsingkan badan

KHASIAT SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN untuk para ibu:
• Menambahkan susu badan
• Menaikkan HB wanita hamil
• Memutihkan & menggebukan kulit bayi bagi ibu hamil & ibu menyusu
• Memberi tenaga kpd ibu hamil & menyusu
• Memberi nutrien penting yg diperlukan oleh ibu hamil & menyusu

salinan SIJIL KELULUSAN BPFK/KKM klik sini http://on.fb.me/1iyWvvJ

Kesan lebih pantas berbanding produk jenama lain!! kerana 14x stemcell, 36x anti-oxidant, 1,600,000mg collagen nano!! Tak rugi anda mencuba !!

SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN adalah pilihan yg TEPAT untuk anda!

1,600,000mg
36x Anti-Oxidant
14x Stem Cell
20x Super Fruits
Pitera Rich Extract

Teknologi terbaru dari JAPAN & FRANCE digunakan dalam proses pembuatan produk ini untuk menghasilkan produk berkualiti tinggi, pantas diserap ke salur darah, menggunakan teknologi nano menghasilkan butiran halus molekul nano untuk diserap pantas oleh badan dan memberi kesan yang diinginkan seawal 3 hari.

Bahan-bahan utama:
Wild Blueberry Stem Cell, Blueberry Stem Cell, Raspberry Stem Cell, Green Apple Stem Cell, Swiss Apple Stem Cell, Snow Lotus Stem Cell, Green Tea Stem Cell, Tomato Stem Cell, Swiss Red Grape Stem Cell, Grape Stem Cell, Argan Fruit Stem Cell, Rosella Stem Cell, Cranberry Stem Cell, Blackberry Stem Cell
Trehalose, Pure L-glutathione, Hydrolyzed Peptide Tilapia Collagen, Phyto Hyaluronic Acid, Pitera Extract, Acaiberry, Strawberry, Pamogranate, Avocado, Grape Seed Extract, Perilla Seed Extract, Mangosteen Extract, Kiwi, Astaxanthin, Omega 3, Co-enzyme Q10,Papaya, Lemon

nak tahu rahsia kulit cerah bersinar, halus mulus bak salji?
inilah dia supplement PALING TERBAIK kerana bahan-bahannya LUAR BIASA untuk kesan LUAR BIASA.
mampu melawan radikal bebas dan memberi nutrisi penting yang diperlukan oleh kulit !
melambatkan penuaan dgn efektif !!

SOALAN YG SERING DITANYA:
Apakah fungsi acaiberry?
acaiberry ialah makanan no 1 di dunia yg mampu merawat penyakit mata & pnyakit kronik. ia juga terbukti mampu mencantikkan kulit serta byk lagi khasiat lain.
khasiat luar biasa acaiberry juga diperkatakan dlm talk show Oprah Winfrey & Siaran rancangan Dr Oz kerana khasiatnya sgt menakjubkan utk kesihatan menyeluruh manusia


HARGA RETAIL : RM170 SEMENANJUNG

RM180 SABAH SARAWAK...

FREE GIFT IBU PUTIH SATU WORTH RM30 GITUWwwww....

DAN FREE...30 tablet Secret Skin White Collagen (bahan yang sama)

 (sementara stock masih ada sahaja)

 





PELANGGAN PERCAYA DENGAN KITA?

 
Salah satu yang buat orang nak membeli adalah dia percaya dengan kita.. banyak kes penipuan diinternet membuatkan orang takut nak membeli walaupun ada jualan yang lebih murah berbanding produk yang anda jual.. betulkan??
 
Bagaimana nak wujudkan kepercayaan pelanggan terhadap anda???
 
 
1. DIRI SENDIRI..DIRI KITA LAAAA...
Pembeli kenal dan tau cara kita berniaga... dia tahu kita ambil berat pasal hal dia.. walaupun kadangkala ada juga yang jenis suke bertanya macam macam dengan kita tapi g beli dengan orang lain... saya selalu dapat kawan macam nie.. tapi takpe layanzzzzz aje... dia takut nak tanye dengan penjual yang x berapa ramah.. so dia pm kita... boringkan??? hahaha.. jangan boring sebab setiap kali anda bagi petua ,, ingat kalau dia berhasil dengan petua anda.. ANDA DAPAT PAHALA....
 
2. KATA KATA RAKAN YANG MEMUJI PRODUK KITA JUAL..
Buat la baik dengan kawan kawan anda.. walaupun dia bukan pembeli anda.. dia mungkin boleh bagi sedikit testimony semasa anda post pasal barangan.. mungkin dia juga seller bukan??? so ini akan menambah kepercayaan orang lain untuk menggunakan produk jualan anda... so jangan sombong sombong ... InsyaAllah orang akan suke seller yang baik budi bicara...
 
3. POST GAMBAR YANG AKAN ADA BANYAK ORANG AKAN COMMENT
 @LIKE
Contoh : gambar anda yang cun .. hahahah.. tambah pulak anda menjual produk kecantikan.. jangan la gune 360 pulak... orang sekarang dah pandai dah bezakan gambar 360 dan gambar original tau!!!!
gambar anak anda yang comel.. ramai orang   akn like.. budak semua comel... kene ingat peniaga adalah manusia.. mesti ada life sendiri bukan???  kalau semua barangan semata... 
 
4. POST STATUS YANG AKAN BANYAK ORANG COMMENT...
Terutama bab anak anak belajar .. musti kompom ramai la ibu ibu nak tunjuk terror... hahahaha.. ber
tingkek tingkek orang comment..
Tapi jangan la post pasal anak anda pandai.. selalu dorang x berapa minat .. post tentang masalah anak anda sakit @ x pandai.. bertingkek tingkek comment tau!!!!!! tapi jangan le menipu pulok... kalau x sakit jangan kata sakit.. kalau pandai jangan cakap x pandai.. nanti jadi betul.. ni idea aje okiess..leh cari tektik lain..
 
 
 

PERSONAL FACEBOOK UNTUK JUALAN?



Perkara penting sebelum menjual.. anda kene kuat semangat sebab adakalanye anda akan di perli oleh rakan anda.. kene ingat satu dalam fikiran... BERNIAGA ITU SUNNAH... buat tak tau aje kalau ada yang perli.. jangan membalas apa apa di wall anda @ comment yang memerli itu.. sebab anda kene jaga reputasi anda.. kalau anda marah marah kat wall.. tingkah laku anda akan kelihatan buruk dimata rakan rakan terutama rakan rakan alam maya yang tak pernah bersua muka dengan anda..

Sesuai tak personal facebook sebagai tempat anda menjual barangan on9..? bukan ke nanti orang tak suke.. sebagainya.. saya juga alami masalah yang sama pada mula mula berniaga on9... sebab saya selalu post gambar gambar barangan jualan saya.. tu menampak kan sangat anda adalah penjual..
Try dengan gaya yang lebih lembut...

PERTAMA:

Buat album jualan anda.. dalam satu album satu produk... so tiap hari tambah satu testimony dalam album tersebut.. so anda akan dilihat sebagai penambah gambar bukannye anda post gambar.. ia lebih baik sebab anda akan promote testimony yang lain sama... Nampak soft kan??? dari anda post 10 x sehari kat wall.. orang akan naik meluat dan kata anda macam macam pula...

KEDUA:

Jangan gune perkataan yang mendesak .. macam berminat , boleh pm dengan gambar barang anda.. Nampak keras aje cara anda berniaga.. promosi terhad! discount hebat! beli sekarang! memang kurang sesuai nak gune dalam personal fb kan???  cara ni boleh gune dalam fanpage yang anda create untuk sape yang berminat dia boleh beli ..

KETIGA:

Guna ayat bercerita .. Contoh : Saya baru balik dari pos barang..penat beratur panjang.. sambil tunjuk gambar anda kat pej pos ke.. barang yang anda bawa..  so orang akan anggap anda memang wujud dan boleh dipercayai...

KEEMPAT :

Letak gambar produk yang baru sampai @ yang anda sedang packing ... Nampak real gituwww.. jangan dok cakap wahh banyak Nye tempahan hari ni.. macam bangga diri pulak anda ni glamer gitu.. cer cakap.. penatnye le nak packing barang sorang sorang.. hmpphhh .. tulun tulun.. anda boleh buat dalam nada lawak.. jangan silap dengan pandangan orang amat berbeza... tambah letak duit bertimbun lagi le orang tengok sebelah mata aje.. Nampak macam anda nie nak menunjuk pulak...
so rendahkan diri dalam meniaga.. nanti anda orang suke...



Ramai yang suruh saya buat fanpage untuk jualan.. @ buat facebook baru untuk jualan.. tahukah anda ia juga pembaziran tenaga kalau terlalu tumpukan pada facebook jualan @ fanpage.. ia boleh membantu jualan tapi x sama dengan guna personal facebook yang dah lama anda ada .. dengan rakan yang dah ramai... di fanpage anda perlu buat semula memang ambil masa..dan memerlukan like yang banyak.. boleh juga keluar RM untuk advertisement.. umur facebook juga penting untuk orang memberikan keyakinan pada produk anda..  so combinekan semua sekali .. baru menjadi..

HARAP BOLEH MEMBANTU SERBA SEDIKIT...









Teknik  Soft selling adakah teknik menjual “sambil menyelam minum air”, iaitu sambil kita kongsikan sesuatu di bahagian status Facebook, orang akan mahu beli produk kita, ataupun bertanya mengenai bisnes dan produk kita.





BAGAIMANA UNTUK DEAL DENGAN CUSTOMER

Customer : PM
Seller : OK, saya pm ...
 
INBOX CUSTOMER
 
Seller: Assalam sis... Produk A harga RM40... postage included.
Produk ni sesuai dengan kulit yang ada masalah jeragat dan jerawat... Formusi dari weeden.. ramai buyer sekarang ni tengah harga promosi.. bla bla bla.. (jangan over sangat.. sebab customer x rajin sangat nak baca...)
 
Customer : Saya minat..leh bagi acc no..

seller :

JIka berminat ,boleh buat bayaran ke account tertera

Maybank :-
 CIMB :-
boleh berikan details pembayaran dan details seperti nama,alamat dan no hp utk pengeposan .. selepas sis bank in ... 
 
 
SELEPAS PAYMENT DONE


 terima kasih kerana membeli di sini..item akan diproses, sila tunggu lepas 1-3 hari bekerja.. kalau tak sampai selepas 3 hari sis boleh kontek saya semula yer.. happy shopping

**setelah cust dpt brg follow up lah cmmana dia pakai product tu ok x...then kalau hasilnya bagusleh buat testimony dah letak kat wall...  status fb anda.. contohnya
Ari ni dapat testimony dari kawan yang gune produk A.. dia cakap jerawatnye semua dah hilang.. Alhamdulillah gembiranye leeeee...
 
Jangan tambah anda tak nak mencube? kalau ada yang berminat leh la beli dengan saya.. sebab tiap kali anda tambah ayat suruh beli camtu.. orang akan cakap nak pomot barang lebih dari testimony...kalau orang tu berminat dia akan suruh pm@ inbox anda terus.. 
 
Yang penting cool dan relax dengan testimony.. x payah puji sngt produk tue.. nanti orang naik meluat membaca... 
 


MEMILIH PRODUK YANG BETUL

Assalamualaikum.... Just nak share benda yang simple tapi kene ambil perhatian untuk buat biz online....
 
Kita ikut sample cerita lagi mudah faham kan...
 
Contohnya:
Kita buat biznes A.. awal modal 10 ribu.. Selepas 1 tahun modal untuk pusingan belian barang masih sama rm10 ribu @ kurang dari 10 ribu.. lagi parah kalau tinggal hanya 5 ribu untuk pusingan modal.. ini maksudnya kita telah menggunakan wang tersebut @ mungkin perniagaan kita tiada peningkatan...g
Banyak peniaga berada dalam situasi macam inilah.. orang kata kene bertahan..kita pun akan cuba bertahan juga.. masih lagi berusaha walaupun biznes kita tak nampak sebarang peningkatan bahkan Nampak makin tiada pembeli..
  .
 Buka business online tak sama macam kita buka business ternakan ayam itik kambing dan berladang durian... yang berladang pun pandai sambil tanam getah sebelum membesar dorang akan tanam pokok cili, pokok pisang.., yang mendatangkan hasil lebih cepat... selepas beberapa tahun business berladang nie.. sekali rak kutip... beribu ribu gitu...
 
So, jangan terperangkap dengan business yang salah..kalau rasa susah sangat nak jual tarik nafas panjang panjang .. Pikir samaada ia perlu diteruskan @ lebih baik kita gunakan duit dan tenaga yang tinggal untuk business barangan yang baru.. jangan tunggu sampai modal kita menjadi zero... takkan nak mulakan dengan modal yang baru... lainla memang duit melimpah ruah..
OK selamat mencuba.. sekadar pandangan 5cents...