Sunday, August 20, 2017

BAJU CANTIK SANGAT SESUAI JUGA UNTUK ANAK BERTUDUNG

OPEN PRE ORDER
NOT READY STOCK - cardigan
- soft jeans
- t shirt

3-8 years

ESTIMATE ARRIVAL : END SEPTEMBER

PRICE :
RM69
PRICE NOT INCLUDE POSTAGE

DEPOSIT : RM30 EACH

MEASUREMENT REFER NEXT pic

PLS WHATZUP IF U WISH TO LOCK UR SIZE 😍😘😘😘 0172025989 ( pls screenshot image )

- FOR SERIOUS AND NON FUSSY BUYER ONLY...

Tuesday, August 15, 2017

E COMMERCE / WEBSITE APA YANG BEST DI MALAYSIA

Pening kepala kan nak pilih e commerce mana untuk buat website business..

jom kita cadangkan yang termudah x payah penin2 utk set up.. yang penting ada sebulan percubaan pertama uolsss.. FREE.. kalo rasa x sesuai lepas sebulan x payah bayar... bestkan...

Best sangat gune squarelet nie... sekejap je dah dapat set up kedai.. dulu pernah gune platform lain.. tapi susahnye nak familiar dengan sistem dorang..Pening kepala..

Meh kita share ape yang best gune squarelet nie..

1. ada free percubaan sebulan tau bukan sehari ...  tak macam e commerce lain.. kena bayar terus setahun.. lesap duit kalo x sesuai

2. Untuk yang baru2 nak mula biz squarelet nie bagi  package bapak murah uolsss... rm48 je sebulan.. kalo  tempat lain x jumpe deh..  kalo korang rasa bagus..terus je renew setahun.. jimat giler..kire kire bulan2 kos dalam rm40 jer..

3. Senang sangat nak gune... kachang orang panggey.. budak2 sekolah rendah pun boleh settingla.. dulu kita peranh gune service provider lain ..berbulan i ols nak setting ada sampai nak nangis pun ada..dah bayar utk setahun lak tu ribu2 uols.. x de trial

4.gambar JELAS SANGAT...even gune screenshoot jer..
ada certain e commerce kena gune high resolution pic.. baru clear... asyik2 customer whatzup kata gambar x jelas..tensen ohhh tensen.. gune SQUArelet  x de langsung problem nie.. Alhamdulillah..

5. squarelet ni ada online chat dengan dia punye admin.. x tau ape2 terus je tanya je....macam dia ada kat depan mata..
tempat lain nak kena e mail uolsss...habih2 dia bagi link soh kita baca..  bosan betoi...

6.Admin baik2 tau... sayang ketat2 admin squarelet.. yang pernah berurusan Elise dan Naznin.. lagi sorang lelaki tapi x de peluang berurusan..
Mereka sangat banyak membantu...  kalo korang bosan update website.. sembang2 la sekali sekala..

7. Sangat2 user friendly.. BUkan stakat dengan owner website je senang.. Customer anda pun senang.. Ramai customer terus order je..
Masa dulu2 guke e commerce lain asyik2 orang whatzup x reti gune..adoiiiiii...
Dengan Squarelet... x de problem lagi dah..order berjalan lancar.. customer tinggal bayar jer..senang kan..

8. Ada offer bayaran AUTO PAYMENT ..kalo Uolsss rasa nak terus customer bayar... tapi kena chargela...
Kalau x, korang up aje manual payment..so free... x de charge.. CUstomer hanya tinggal whatzup @ email resit aje

Sape sape yang rasa customer dah x terkawal dengan gune whatzup..Bolehla try gune website nie..memang den rekomen sangat untuk mudahkan urusan anda..
dah senang bila nak jawab
sis... boleh bagi gambar baju yang sis jual..jenuh la kan kalo ada 50 design.. tu pun kalo beli..dengan ada website , bagi je link utk customer rujuk.. siap harga dengan ukuran baju lagi..  senang gitiew

tekan link untuk daftar dengan squarelet:

Tekan link nie jer....       www.squarelet.com


GOOD LUCK UOLSSSSSSS.....
MOGA KITA SAMA  SAMA SUCCESS DALAM BUSINESS ONLINE

PRE ORDER BEG SEKOLAH TRANSFORMER MATA BERLAMPU WEIHH

PRE ORDER ONLY
COP DULU DGN DEPOSIT
NNTI DH ADA KAT KITER, BARU BYR FULL YE
NI MASIH DI KILANG









PILIHAN WARNA 4 JER YE.. JGN TANYA PINK PULA YE





PRICE :

Small size : rm59
Big size : rm65
X include postage

( POSTAGE NNTI KITA AKN BGTAU BILA BRG SAMPAI... RM10 JE RASANYE UTK SEMENANJUNG utk sebijik... kalo 2 nnti kita timbang... , POS GUNE PARCEL POS MALAYSIA...)







Deposit : RM30 each
KAlo nk cop 2 biji ... Darab dua ye...

DAH KOMPOM WARNA APA NK WHATZUP EH
Whatzup to place ur pre order
0172025989
X DO TUKAR KALER BILA DAH ORDER NAA..
KITA X DO AMBIL STOCK EXTRA..

Monday, August 14, 2017

BEG ORTHOPEDIC UNTUK KANAK KANAK










RISAU ANAK BERBADAN KECIL TERPAKSA MENYANDANG BEG YG BERAT TANPA LAPIK BHGN BELAKANG?

KITA OPEN PRE ORDER BEG ORTHOPEDIC
PADA HARGA YG SGT2 BERPATUTAN..


PRE ORDER ONLY

PRICE :
RM89
X include postage

Deposit : RM50 each

Whatzup to place ur pre order
0172025989

Thanks dear

#begsekolahcantik #begsekolahberkualiti
#schoolbagmalaysia
#backpackmalaysia #studentbackpackmalaysia
#orthopedicschoolbagmalaysi

Saturday, August 12, 2017

PRE ORDER BEG ORTHOPEDIC

PRE ORDER ONLY
BUKAN READY STOCK YE

PRICE :
RM89
X include postage
KAT LUAR MAHAL OOO.. BEG ORTHOPEDIC NI..
postage charge ikut berat ye.
kita gune pos malaysia, x gune poslaju ye sbb kalo poslaju dia kire volumetric, mahal u ols..



Deposit : RM50 each


TERM N CONDITION
( di wajibkan letak arahan gomen so, baca la ye)

Bayaran selebihnye perlu di settle dlm masa 4 minggu selepas kita inform brg dah ready utk di pos.

Deposit burn ye kalo x byr @ anda cancel order.
Mcm kejam je bunyi kan, ramai x tau kita pun rugi dapat pelanggan yg tidak mengotakan apa yg dikata..

kita dah bgtau brg dijangka sampai sekian sekian masa, tp x sampai masa tu dah marah2 kata lambat, kalo x boleh tunggu beli kat kedai ye.
Ada juga yg cancel order dgn mcm2 alasan.. suami depa x bagi la..tp byr dah pong.. kalo rasa suami x bagi, tanya dulu deh sblm order..

jgn gunakan nama "suami" utk menipu, suami pun x tau nama nye digunakan sebegitu.

kita bukan kanak2 utk dipermainkan sebegitu..

dlm tips utk online business pun ada di sebut, antara alasan2 pelanggan utk tak jadi order / cancel order itu le.. gune nama"suami".., di ingatkan ye, x baik ta ya pa wau.. saya x tau, tapi Allah tau..

Brg akan di pos selepas bayaran penuh di terima.

Design tidak boleh di tukar setelah deposit di byr sbb kita akn terus order dgn supplier...
pilih betoi2 dulu deh..











Whatzup GAMBAR YG NAK DI BELI ke
0172025989
Sales admin : Encik Taufik Lokman
Dah pesan awal2 kt dia, kalo yg byk cekadak jgn amik order, nanti mcm2 jadi..
mintak simpang la fussy buyer... scary!!

SERIOUS BUYER ONLY
NO FUSSY BUYER PLEASE,

TOLONG BACA MAKLUMAT YG DI BERI
TIADA MAKLUMAT EXTRA, MEMANDANGKAN INI ADALAH BRG PRE ORDER!




#begsekolahcantik #begsekolahberkualiti
#schoolbagmalaysia
#backpackmalaysia #studentbackpackmalaysia

Friday, August 11, 2017

KISAH ANAK KU DAN AYAM SUNTIK

Terasa nk nyanyi lagu

I M ME..
dato seri vida tu kan..

hihi

Hari ni anak yg Darjah 4 bersuara

Sarah : Mama masak ape?
Mama : Ayam
Sarah :Cikgu cakap x elok makan ayam. Ayam tu kena cucuk.
Mama dalam hati : nak keluar dah la tu ceramah dia
Mama : Masak dada ayam je
Sarah : Sama je ayam tu orang cucuk nak bagi ayam tu besar cepat. Betul tak Mama?

Ni akibat KBAT, cikgu melatih budak2 utk berfikir, so terhasil la budak2 yg input otak nye cukup tinggi, cakap pun dah mcm orang dewasa..

Alang2 dah masuk bab ayam yang di cucuk ni... rupanya2 nya penternak2 ni x cucuk pun kecuali jika ayam tu ada masalah penyakit contohnya. Hormon2 ni kos yg mahal.. nk kena keluar duit lg utk hormon, biasanye perlu di import.
kalo bela 5 ekor ok la, kalo dh bela sampai juta2 ekor.. mau pitam org yg nk cucuk tu.
Hanya ayam yg khas utk bertelur sahaja akan di cucuk vaksin. Keje ayam ni bertelur je la sampai tua..

Bila ckp camtu, husband cakap ni org tua2 saje saje kot cakap gitu sbb kepak kan sedap, dorang nk mkn hahaha.. comel je kan jawapan.


Saya pun x pasti dr mana orang dgr cerita ayam yg dijual di sini di cucuk di kepak ..so kepaknye mcm lebam2.. tu bukan la kena cucuk, tu cara penyelenggaraan ayam tu salah... so bhgn kepak tu kecik dan terkepak2 berlaga itu ini tu agaknye lebam.. bukan di cucuk hingga lebam... mcm ala ala bruise mcm tu kn ghupenye.

Tapi yg lebih merisaukan adalah ayam ayam yg di import dr negara luar, yg kita tak pasti apakah yg telah diberi makan, sumber vaksin apakah yg di gunakan..

Sunday, August 6, 2017

TIPS TIPS UTK MEMBANTU ANAK ANAK YG ADA ASTHMA

tips2 utk budak asthma yg kita buat sbb anak yg 10 thn tu asthma teruk dulu
1. amalkan ambil mkn probiotic, minyak habbatus sauda, apa2 pun makanan sunnah boleh..
2. selalu minum air kopi kalo dh besar sikit, kalo kena asthma attack, kalo x de ubat, boleh bg kopi pekat bg minum dulu kopi ada bahan yg boleh membantu membuka ruang pernafasan.
3. sapu dada dengan vicks utk yg 2 thn ke atas semasa musim sejuk/ hujan
kalau batuk tgh mlm, lumur tapak kaki dengan vicks dan pakai stokin,
4. asthma byk level.. ada yg mild, sederhana, ada yg teruk.. yg teruk buat la treatment, kalo asyik kena asthma attack , bahaya juga..
5. kalau dh sekolah, perati2 kot dia terlalu penat .. penat boleh tigger asthma, tanya ada x tertido kat dlm kelas, dsb
6. budak asthma x boleh stress, kena banyak toleransi, nak marah pun pikio 10 x, kalo dh teruk sgt baru kita tegur. kalo time kena asthma , jgn le tmbh2 marah .. menjadi2 asthma. kena bg dia rehat.
7. ada yg sensitif kpd perubahan cuaca, dr musim panas kpd musim hujan, dia start la batuk2.
amik supplement siap2
8. ada yg sensitif dgn makanan tertentu, perati2 la mana makanan yg dia amik yg menyebabkan dia batuk.. bukan x boleh mkn, tp kawal quantity, jgn byk sgt.. .contoh coklat, susu lembu, air sirap, tembikai, sosej, makanan ringan
9. amalkan susu kambing pun ok, sbb memanaskan badan
10. madu pun bagus

banyak duit keluar ada anak asthma ni, utk supplement :D


TAKDO UBAT UTK SEMBUHKAN ASTHMA , asthma bukan lelah biasa.. STAKAT BOLEH KAWAL JE.. ikut bidang perubatan lA..
hihihi...

Saturday, August 5, 2017

CARA PILIH TEMBIKAI UNTUK DI BELI

Susah tgk kulit je nk beli TEMBIKAI ni.

Kadang2 dlm Nye X berapa Mani's..

Ni beberapa tips utk beli TEMBIKAI YG biasa kita amalkan..
1. Pilih TEMBIKAI size besor... Lg besor lg Mahal, tp YG besor ni cukup pembajaan.. mcm org la Kalo mkn byk, lg gemok.. ni kire TEMBIKAI cukup zat,

2. Tangkai Nye dh warna coklat keseluruhan.. mcm kerepot2 gitu. Mcm nk tertinggal je dr buah. Ini TANdanya buah cukup masak.
Kalo buah mcm epal , pear elok beli YG tangkai yg masih Segar.

3. Ketuk ketuk sikit masa beli, mcm tampar2 ala2 sayang gitu
Karang tampo kuat2 org Kata buang tabiat. Biasanye TEMBIKAI YG berbunyi seakan2 Ada ruang kat dlm Tu elok sikit Dr yg bila kita tampar bunyi kelepek2 gitu.. try la g kedai tampor2 DPT beza kan bunyinye..

4. Kalo Susah sgt, beli je YG dh siap Di potong dua. Tp faham2 je la tak tahan simpan lama


Share tips simpan buah TEMBIKAI YG dah Di potong..
Biasanye bila dh potong, esoknye NAK mkn, bhgn atas Tu mcm Rasa kureng sedap ala2 lemau gitu

1. Gune plastik utk cover bhgn atas TEMBIKAI.. kalau DPT YG melekat mcm kat kedai biasa gune Tu lg bagus. Kalau X de kat umah, boleh je gune plastik biasa bungkus brg Tu, basuh elok2 letak rapat ke ISI TEMBIKAI.
InsyaAllah bhgn atas TEMBIKAI Akan lebih tahan lama
2. Peh Tu masukkan ke Dalam peti ais

1.

RISAU ANAK KEMBAR LAMBAT BERCAKAP

 for emails now!

X

Desktop site

Sape make yg tak risaukan bila anAk orang lAin Sama umur bercakap pot pet pot pet. Anak kembar kita masih 2,3 ketul perkataan YG baru boleh Di Sambung.

Jom kita tgk kenapa si kembar lebih LAMBAT BERCAKAP berbanding KANAK KANAK YG lahir seorang .

1. Si kembar Banyak menghabiskan masa dengan pasangan kembarnye .. mcm kawan baik, bangun tido sampai la mlm berkepit... Riuh satu rumah dengan Bahasa kembar yg umpama Bahasa zaman Batu bunyi Nye. ... Bercakap sesama sendiri yo yo je tapi depa dua je la faham.. so si A jadik cikgu kepada si B.. yg x pandai bercakap ngajor gitu le

2. Kurang eye contact dgn mak bapak SEMASA bercakap dgn anak
. .. biasa umur 1-3 thn ni Jaga twin Mata kena cekap nk Jaga tergolek terlentang semua. Dah la nAk Jaga 2 org, kalo yg 3 Lagi la hebatkan.
. So biasa Nye mak 2 bercakap dgn twin A sambil pandang twin B. Untuk mengukuhkan Bahasa anak, eye contact amat penting smasa bercakap.

3. Anak kembar ni pun kdg2 kurang dapat perhatian, bukan la x perati, tp perhatian Tu terpaksa Di bahagi 2.. dah Nama pun skali keluar 2 org..Kalo 3 lagi la kan.. tak Sama mcm YG lahir seorang, mak yg ada twin kerja 2 x Ganda berbanding anak satu. NAk basuh break 2 x, bagi mandi
, Nak bagi makan 2 x... Semua Serba 2.. so masa kurang nk bercakap dgn anAk2


CARA NAK TANGANI MASALAH
1. Beli buku cerita , bacakan pass mereka SEMASA nk tido
2. Budak budak suke tgk TV, buka siaran yg berciri pendidikan skali skala...mcm cbeebies, nick Jr ( utk yg gune English medium kat umah) .. jgn buka yg utk budak besar Tu jarang depa ikut bersilat Kang pening pulak mama
3. Ambil masa utk berkomunikasi SEMASA Salah seorang tido..
Baru Ada eye contact
4. Kalo Ada sdare mara @ adik beradik XXX galakan mereka utk bercakap dgn twin


GOOD LUCK MOMMY TWIN


..

Friday, August 4, 2017

BELI HALOGEN LAMP OVEN

Sini blog saya nak berkongsi2 sedikit info2 .. bukan stakat nak jual baju jer..

hari ni nk share pasal benda alah ni..
sape yg tgk iklan WOW shop, dia tahu lah kegunaan nye..

Saya beli utk menjaga pemakanan suami..
Dia suke benda yg rangup.. padahal mavkanan kalo nk rangup kena goreng .. masak sup ,stim, tom yam ni memang x kena dgn tekaknye..
So dah pikir pikir pikir, saya beli halogen oven ni.. Tak boleh dibiarkan lama tabiat pemakanan mcm tu, risau di buat nye..

jom tgk sikit ghupe ..




ni tengah2 belajar masakan yg sihat2.,InsyaAllah lepas ni saya share ye resepi2 yg boleh di buat gunekan halogen oven ni .

Thursday, August 3, 2017

JUALAN MURAH BAJU RAYA HAJI KANAK KANAK

on sale!!.









SIZE / WARNA YG ADA..... TENGOK SINI YE


RM49
PRICE X INCLUDE POSTAGE


1,2,3,4,8 YEARS

UKURAN/ NAK ORDER DI WEBSITE YE..

WWW.DEPRINCESSA.MY

- #regrann - #bajurayahaji #bajukurungbudak #peplumbudak #bajurayakanakkanak #kidsraya #bajurayamurah

BAJU BABY KANAK KANAK YANG COMEL SANGAT SANGAT DI MALAYSIA

DELIA SETS
JUMPSUITS ARE THE PERFECT ALTERNATIVES TO YOUR CHILD LEGGINGS AND THEY 'RE EQUALLY AS CHIC!!

PRICE : RM49
POSTAGE RM8 (SM) / RM11 (SS)

  • Style:Fashion
  • Collar:O-Neck
  • Closure Type:Pullover
  • Fit:Fits true to size, take your normal size
  • Gender:Girls
  • Material: Spandex ,Cotton blend
  • Sleeve Style:Regular
  • Pattern Type:Plain
  • Outerwear Type:Top
  • pattern type:Plain color
  • Style:Top+Pants suits












SIZETOPLENGTH (CM)BUST(CM)X2PANTLENGTH(CM)SUGGETS HEIGHT (CM)
1 YEAR36246766-70 
2YEARS37267070-80
3 YEARS40287380-90
4 YEARS42307690-100

1.The images of the Products on our site and in our other advertising materials are for illustrative purposes only.
Your Products may vary slightly from those images.
Although We have made every effort to display and print the colours of the Products accurately, We cannot guarantee that your computer's display of the pictures, or the pictures in our other advertising materials, accurately reflect the colours of the Products that will be delivered to you.
2.Because of different measurement methods, Pls allow 2-3 cm error from size chart

How to Order:


1. Please use our official website to order : 



WWW.DEPRINCESSA.COM

2.All item in our website store is READY STOCK.Unless it is stated as PRE ORDER


3. Postage will be charge according to the weight of the item.




FLOWER GIRL DRESS MALAYSIA





HIGH QUALITY BALL GOWN
MATERIAL : HIGH QUALITY COTTON BLEND WITH TUTU MESH
ORIGINAL PRODUCT


PRICE : RM79
X INCLUDE POSTAGE

PLEASE REFER OUR WEBSITE FOR MEASUREMENT

WWW.DEPRINCESSA.COM



How to Order:

1. Please use our offcial website to order : www.deprincessa.com

2.All item in our website store is READY STOCK.

3. Postage will be charge according to the weight of the item.