Monday, February 17, 2014

TIPS GUNA SLIMMING PRODUK

Assalamualaikum.. pembaca pembaca semua.. mungkin ramai yang ada masalah bila guna slimming produk ada yang tak turun kg ... @ tak kurus macam testimony...
NI hajar nak rule out dari pengalaman kawan kawan yang tak turun kg lepas ambik slimming product

KESALAHAN KETIKA GUNA PRODUK KURUS

1. Mula makan macam macam yang berat dan segera macam aiskrim , kek nugget, kfc, mc Donald sebab terasa macam ubat tu dah boleh kuruskan.. jadi boleh makan apa sahaja.. makan dengan jumlah yang sedikit cukup la

2. Mula malas bersenam bila kg dah turun sedikit .. rasa macam boleh turun lagie.. ini penurunan yang tak sihat kerana kulit akan kendur dan menjadi figure anda tidak cantik .. dan gelebeh terutama pada yang dah berumur 30 ke atas..

3. Makan juga walaupun tidak lapar.. contoh selalu keluar makan kat kedai.. tahukah anda kedai tidak menyediakan makanan yang sihat bahkan memasukkan MSG yang akan merangsang anda untuk makan banyak lagie...

4. Makan lewat malam, terutama sebelum tidur.. akan mengundang pada masalah pencernaan badan dan usus anda tidak boleh berehat walaupun anda tidur.. tenaga yang dikeluarkan oleh makanan akan disimpan dalam bentuk lemak kerana tidak digunakan..



TIPS MUDAH GUNA PRODUK SLIMMING DENGAN BERKESAN

1.  Jangan minum air manis ..hadkan kepada 1 @ 2 kali sehari.. x minum lagi bagus

2.  Ambil nasi separuh dari biasa sebab slimming produk nie anda makan dan cepat kenyang..kadangkala kita ambil banyak tapi sayang nak buang kita telan juga

3. Beli Fitness kellog cornflake(sedap ni...) incase anda lapar waktu malam selepas kul 7 mlm ..memang sangat kenyang sebab makan satu bowl ..

4. Sediakan biskut yang sihat sebagai kunyah kunyahan diwaktu lapar..  contoh  biskut: wheatmeal .. kerana fiber yang tinggi,,

5. Makan pada waktu yang tetap setiap hari amat sesuai bagi yang bekerja..

6. Banyakkan  makan ayam, ikan, sayur sayuran.. untuk gantikan jumlah nasi yang kita kurangkan..

TEKAD KENE KUAT BUKAN BERGANTUNG 100% PADA PRODUK ....


Tu je tips simple aje.. sebab kalo banyak sangat tips yang strict nanti orang malas nak ikut

SELAMAT MENCUBA

No comments: