Tuesday, February 4, 2014

MEMILIH PRODUK YANG BETUL

Assalamualaikum.... Just nak share benda yang simple tapi kene ambil perhatian untuk buat biz online....
 
Kita ikut sample cerita lagi mudah faham kan...
 
Contohnya:
Kita buat biznes A.. awal modal 10 ribu.. Selepas 1 tahun modal untuk pusingan belian barang masih sama rm10 ribu @ kurang dari 10 ribu.. lagi parah kalau tinggal hanya 5 ribu untuk pusingan modal.. ini maksudnya kita telah menggunakan wang tersebut @ mungkin perniagaan kita tiada peningkatan...g
Banyak peniaga berada dalam situasi macam inilah.. orang kata kene bertahan..kita pun akan cuba bertahan juga.. masih lagi berusaha walaupun biznes kita tak nampak sebarang peningkatan bahkan Nampak makin tiada pembeli..
  .
 Buka business online tak sama macam kita buka business ternakan ayam itik kambing dan berladang durian... yang berladang pun pandai sambil tanam getah sebelum membesar dorang akan tanam pokok cili, pokok pisang.., yang mendatangkan hasil lebih cepat... selepas beberapa tahun business berladang nie.. sekali rak kutip... beribu ribu gitu...
 
So, jangan terperangkap dengan business yang salah..kalau rasa susah sangat nak jual tarik nafas panjang panjang .. Pikir samaada ia perlu diteruskan @ lebih baik kita gunakan duit dan tenaga yang tinggal untuk business barangan yang baru.. jangan tunggu sampai modal kita menjadi zero... takkan nak mulakan dengan modal yang baru... lainla memang duit melimpah ruah..
OK selamat mencuba.. sekadar pandangan 5cents...
 






 

No comments: