Monday, June 27, 2011

HADIAH PERCUMA HANYA DENGAN CLICK!...best...sah sehingga 10 July 2011..


 HADIAH UNTUK TEMPAT PERTAMA
Anda boleh pilih salah satu sahaja yer.. hehe.... sebab yang pisau tu kita beri option jika ada pemenang Non-Muslim.... pisau tu diberikan sekali tau!!!
Berharga RM39
saiz doa makan tu 46 cm x 26 cm... besar tue.. sangat sesuai letak kat dapur supaya anak2 dan anda tak lupe berdoa!
Yang lelaki leh kasi hadiah kat isteri.. yang anakanda boleh kasi pada bonda......mesti mak, mama dan sebagainya suke bangat sebab ni antara barangan yang paling laris !
 HADIAH UNTUK TEMPAT KEDUA DAN KETIGA
Berharga RM25 termasuk pos.. boleh letak kat pintu masuk umah tau!! canteeekkk .... sesuai untuk hari raya
HADIAH UNTUK TEMPAT KE EMPAT HINGGA KE 10....
Berharga RM17 termasuk pos
Cantek kan door hanger nie... sesuai untuk bilik atau toilet atau mana2 pintu pun boleh.....

Bagaimana untuk dapatkan hadiah nie??? Pastikan anda ada akaun facebook...


1. Sila log on to .....
http://www.facebook.com/nipponpaintblobbies?sk=app_146717525397132


2. Sila click bahagian GALLERY dan cari gambar Hajar Yusop





3. Tekan "i like"  pada bahagian tepi gambar
4. Kemudian tekan "i like" lagi pada barisan 4.. jangan tekan pada barisan no 2 sebab tu hanyalah arahan!
5. Kemudian tekan pada "i like" seperti di no 3....sekali lagi..
6. Completekan "survey" yang nippon paint beri..
7. Jangan lupe tulis "MESSAGE" kat bawah tue... untuk saya kira berapa kali anda VOTE! anda boleh vote setiap 24 jam sekali... so saya boleh check berapa kali anda vote berdasarkan masa yang tertera.. tak tulis msg tak dikire yer sebab saya x dapat check le...

Ape2 pun terima kasih yer bebanyak kerana vote saya..  hadiah nippon paint pun ada untuk 100 vote terbanyak dapat anak patung nippon ..besar le jugak..

Lebih banyak hadiah akan diberi secara percuma kepada 30 VOTER  yang paling banyak vote jika saya memenangi GRAND PRIZe.. manakala voter terbanyak HAJAR YUSOP akan memenangi hadiah utama iaitu anda boleh pilih salah satu produk hiasan dalaman di blog ini!!!konkrit tak termasuk yer sebab x dapat nak pos le....






Monday, June 20, 2011

POMANDER BALL RM33

You can change using ur own favourite colour..we will do it for you!


Suitable for wedding ceremony, or any event!
Material, styrofoam and thick crepe paper..

Saturday, June 18, 2011

MR CHEF KNIFE HOLDER RM37



KNIFE INCLUDED!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SWEET PINKISH WHITE ROSES AND VASE RM40


This is really sweet roses and vase..
For sale! RM 40
Vase : 31 cm in length incuded in that price!

MIRROR MIRROR ON THE WALL!




HOW WE DO IT?


 First , paint the black background and then stick the mirror

Ready!Hope You Like It..Please try it yourself!

This is simple mirror decoration..
Paint a black color , make sure your measurement is superb!
Then put the mirror on the painting area..
Want us to do it for you?
Total charges : RM220 only or DO IT YOURSELF! transportation will be charge accordingly!
You can choose your favourite colour range.. We only use a high quality paint with weather shield that is expensive and adorable colour.
Area covered : 5 feet X 5 feet...need an extra area? Please e-mail me!

Thursday, June 16, 2011

MY DECORATIVE ON GLASS


Unfortunately, i bought the same design frame..huwaaa... paid already maaa... just go on with this decoration....after i think what should i do with same design frame?
So i take out the glasses on both frame... i put my WAHAI ISTERI and WAHAI SUAMI wall decoration that i bought from pasar malam.. what we call this item huh? its just a thick paper with that design...
I cut  and put it on the glass using sealer... i cut my decoupage tissue and stick it to that glass..
Lastly i'm  using white paint at the back of the plain area... let it dry and reuse the frame...as my decorative item for me and my husband...The way of life maaaa..

NASI LEMAK 1/2 JAM

Teringin nak makan nasi lemak... ianya cepat dan sedap.. pastikan langkah2 nye di ikuti dengan baik

LANGKAH 1
Goreng beras yang telah ditos dengan 1 sudu minyak masak selama 2 minit
Masukkan dalam periuk nasi anda... dan mula tekan ON untuk masak.
Sambil tue masukkan daun pandan, halia dan bawang 1 biji yang telah di potong.
Garam 1 sudu
Cmane nak tentukan beras dan air? Nasi lemak X boleh letak banyak air .. letakkan air ketinggian dalam separuh dari air beserta SANTAN yang biasa ukur dari permukaan beras... lebih kurang satu ruas jari anda! selalu kita gune 2 ruas jari telunjuk untuk nasi biasa...
Jangan lupe ON!

LANGKAH 2
Panaskan minak dan mula gorengkan telur (nak rebus pun boleh.. letak aje sebelah dapur lagi dengan air dan masukkan telur...
Goreng ikan bilis dan juga kacang..
Buangkan minyak goreng tadi dan ganti minyak baru.. X elok gune minyak yang dah gune tadi sebab sambal kita nak makan dengan nasi lemak.

LANGKAH 3
Masukkan minyak masak...
Bila dah panas masukkan cili dan bawang blender .. lagi elok kalo dah sediakan dari semalam....Pastikan bawang yang diblender bawang besar sebiji penuh yer.. untuk memekatkan kuah anda..
Biarkan hingga pecah minyak..
Sambil2 tue sediakan le timun potong dan tengok le nasi tue.. kaco siket2..
Bila dah pecah minyak masukkan ikan bilis dan bawang besar yang dipotong pulak...
Masukkan gula 1 sudu untuk mencantikkan appearance sambal tue kasik nampak merah aje...garam secukup rasa....
Masukkan air 1 cawan air dan asam keping 1 keping dan masak hingga kuah pekat..kuarkan asam sebaik saja angkat sambal anda!
Boleh angkat untuk di jamukan pada keluarga anda!



Masukkan cili blender ke dalam


DECOUPAGE TISSUE RM1 each....


Size : 25 cm x 25 cm
Jenama CHYPRES



 GRAPES VIEW

 CHILIES
 GRAPES AND BOTTLE

 GRAPES AND PEAR
 PEAR AND CHERRY
 HYDREGIA

WOW FLOWER








Wednesday, June 15, 2011

AYAM MASAK LEMAK TUMIS

Untuk sesiapa yang tak sukekan masak lemak biasa yang ala2 macam x rapuh ayamnye tu boleh le cube cara berikutnye yer...

1. Ayam 1/2 ekor potong agak kecil...
Masukkan kunyit dan garam .. kemudia goreng dengan minyak yang sihat seperti minyak jagung atau minyak zaitun.. kalo nak gune minyak biasa pun Ok... cume kolestrol tinggi le

2. Tumbuk cili api 10 biji , halia 1 inchi, cili besar 3 biji, bawang putih 3 biji dan bawang merah sebiji.. jangan blender tau!!!  kalo nak blender sila pakai blender kering..... jangan campur air.. jangan lupe SERAi di titik..masukkan sekali

3. Keluarkan sedikit minyak dari kuali .. ayam biar dalam tue aje... kemudian campurkan bahan2 tumbuk tadi ke dalam ayam goreng...tak yah matikan api yer... Goreng hingga bahan tadi garing

4. Masukkan santan sedikit sahaja.. 1/4  kelapa dah cukup... Jangan dilupe garamnyeee...
Sape2 minat leh le masukkan daun kunyit... Saya x suke bau daun kunyit sangat...

Keistimewaan masakan nie x yah sibuk nak jaga pecah minyak.. malas tul den niee,,

SELAMAT MENJAMU SELERA

Monday, June 13, 2011

DIY WALL BORDER FOR ENGLISH STYLE LOVERS

 Do a decoupage on the wall.. don't forget to draw a line first
 Draw a thicker line
 Put in molor color to your border
 Finish... around 2-3 hours depend on your wall area
English style sticker sample....

NEW DIY PLAYGROUND AREA FOR MY LITTLE PRINCESS

 This is the overall of playground area, make a background image as a liitle house.. or anything that u like, then buy a sticker that is matching with the playround.. and stick it! Simple and cheap!
 Happy Princess with her new playground area
 Mr Cat also love it....
 Can rest also maaaaaaaaaaaaaaaaaaa.................
 Flower with bicycle sticker RM2.50...
Put in her items.....

SANDWICH TELUR SEDAP DAN CEPAT

Penyediaan untuk 8 sandwich

1. 1 biji telur
    Letak 1 sudu minyak dalam kuali, masukkan telur dan terus kacau ala2 telur pecah lee... jangan masak lama sangat.. ala2 dah takde meleleh telur kuning nye dah cukup.. kalo masak sangat tak sedap...
2. 1 sudu lada putih
3. Secubit garam
4. Mayonis 2 - 3 sudu
Campur bahan2 di atas dan kacau sebati, sapukan pada roti anda.... sedap gitu! cepat dan sedap...


Kalau emergancy terbangun lambat ni le sarapan untuk suami tersayang... hehe..

Friday, June 10, 2011

RAHSIA MASAKAN SEDAP

NASI AYAM
Goreng beras dahulu dengan menggunakan 2 sudu minyak selama 2 minit sebelum masak.. beras cantik dan berseri bila masak nanti.. tak le terjadinye nasik ayam lembik kalo terlebih letak air..
Jangan letak air banyak pulok... memang x sedap.. letak kurang siket dari yang biasa

NASI GORENG
Masak menggunakan api yang kuat... baru sedap.. kalo api kecik nasi jadi kembang.
Jangan menggunakan air semasa masak nasik goreng tau!!!
Masukkan telur sebelum nasik!Kacau2
Gunakan minyak bijan pada akhir masakan dalam 5 titik aje jadikan ianye lembut.. kalo letak banyak jadi busuk!
Gunakan bawang holland yang dipotong dadu masa menumis
Gunakan bawang putih lebih siket ditumbuk dan ditumis

NASI LEMAK
Goreng beras sebelum masak
Ada lagi satu cara, lepas air kering letakkan satu sudu minyak masak atau minyak jagung lebih sihat...
Garam biar lebih siket, kalau tidak tawar pulak

AIR BERSUSU
Pastikan jangan campurkan teh/ kopi/ nescafe/milo dengan gula.. hanya gunakan susu pekat manis sebagai pemanis..
X sihat sangat cara nie.. tapi boleh le sekali sekala terutama nak menjamu tetamu anda..
Pastu letakkan lebih siket teh/kopi/nescafe/milo supaya kalernye lebih menarik...
contoh teh susu... masukkan 4-5 uncang teh untuk satu teko air, biarkan aje dalam tue... pastu masukkan susu pekat, kacau... sehingga ada rasa manis yang anda suke..stop!

SUP DAGING
Rebuskan daging dulu lama2 sampai betul2 lebut.. bergantung pada jenis daging..  ada sampai 3 jam lagi le sedap...
Dah rebus, ambik keluar daging dan potong jangan ikut ira daging tapi sebaliknye
Lepas tu boleh le masak sup seperti biasa

AIR ASAM
Blenderkan dulu belacan, cili padi, kemudian baru campurkan dengan penyediaan air asam biasa

Sape2 tak faham leh le e-mail saya yer... shajarbiz@yahoo.com

BEEHUN GORENG
Tumiskan dahulu daun sup bersama bawang sebelum masak beehun goreng seperti biasa, wangie gitu
Boleh dimasukkan juga udang kering dalam bahan2 tumbuk untuk menyedapkan bihun anda.

MEE KARI
Masukkan ketam sekor dalam mee kari anda,.. letak seafood lain pun sedap..tapi paling sedap kalo ketam lee... Memang sedap gitu.. Kalo anda penyakit gout, jangan amalkan yer.. karang bengkak kaki pulak..
Jangan lupe masukkan tofu goreng .. kalau boleh pilih yang lembut ..

MEE BANDUNG
Masukkan ubi keledek yang dilenyek dalam tue... manis dan pekat kuahnye...








DECORATIVE CLOCK FOR COUNTRY LOOK RM47


CLOSER VIEW
Height : 33 cm for pail
Overall height : 38.5 cm

Suitable for your your external wall decoration, sweet and country look!
Postage = RM 6